Excelenta in servicii medicale, alaturi de o echipa cu medici de elita.

Articole utile:
Facebook

Chlamydia

BTS este termenul generic pentru o serie de boli care se transmit prin contact sexual (vaginal, anal sau oral). Bolile cu transmitere sexuală sunt pe cât de ușor de contactat, pe atât de dificil de tratat.

Prezervativul este singura metodă care oferă protecție împotriva BTS, cu condiția să fie folosit la fiecare contact sexual și încă de la început actului.
Continuăm seria articolelor despre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală și ne oprim la Chlamydia – simptome și tratament.

2. Chlamydia

Chlamydia este cauzată de bacteria Chlamydia Trachomatis. Acest agent patogen combină caracteristici proprii atât bacteriilor, cât și virușilor.
Clamidioza ocupă primul loc în topul celor mai răspândite boli cu transmitere sexuală din întreaga lume. Potrivit rapoartelor întocmite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în Europa, principala grupă de risc o reprezintă tinerii sub 25 de ani.

Dacă nu este tratată poate provoca boala pelviană inflamatorie sau sterilitate.
Clamidioza se transmite de la mamă la făt, cu repercusiuni grave asupra nou-născutului.

Simptome:

La 75% dintre femei simptomatologia este absentă!
Printre posibile simptome pot apărea:
– secreții vaginale anormale
– sângerări între menstruaţii
– sângerare şi durere la contactul sexual
– menstruaţii abundente, dureroase
– usturimi sau arsuri la urinare
– febră

Tratament:

Clamidioza este o boală periculoasă care, netratată, se extinde și afectează căile genitale în întregime, putând provoca infertilitate.
Tratamentul presupune administrarea de antibiotice. Dozele și schema de tratament se stabilesc de către medic, în funcție de severitatea infecției.
Sfatul medicilor specialiști este să nu neglijați niciun discomfort din sfera organelor sexuale. Chiar dacă nu apar simptome supărătoare, unele virusuri pot fi prezente în organism, de aceea, examenele medicale anuale sunt obligatorii. Nu amânați programarea la un consult ginecologic de rutină.