Excelenta in servicii medicale, alaturi de o echipa cu medici de elita.

Articole utile:
Facebook

Gonoreea

BTS este termenul generic pentru o serie de boli care se transmit prin contact sexual neprotejat.

Continuăm seria articolelor despre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală și ne oprim la Gonoree – simptome și tratament.

3. Gonoreea

Gonoreea, numită și Blenoragie, este o infecție produsă de bacteria Neisseria Gonorrhoeae, care se transmite pe cale sexuală.

Gonoreea se clasează în topul celor mai răspândite boli cu transmitere sexuală. Agentul infecţios a devenit în ultimii ani tot mai rezistent la antibiotice, astfel încât există riscul ca boala să devină din ce în ce mai greu sau chiar imposibil de tratat.

Infecţia se poate localiza la nivelul organelor genitale, anus, gât şi cavitatea bucală sau ochi. Când microbul ajunge în tractul anal sau în cel faringian, simptomele, de multe ori, lipsesc.

La nivel global, se estimează că aproximativ 62 de milioane de persoane sunt infectate anual cu bacteria Neisseria Gonorrhoeae.

Simptome:

– secreții abundente galben – verzui

– senzații de usturime și arsuri

– mucoasă congestionată

– prurit al zonei vaginale și anale

– ciclul menstrual neregulat

– dureri în timpul actului sexual

– urinări dureroase

– dureri în zona pelvisului

Aceste simptome pot disparea după 8 săptămâni însă dispariția nu marchează sfârșitul bolii, ci cronicizarea ei. În cazul Gonoreei cronice, simptomele se acutizează în special după menstruație.

Atenție!

Ca și în cazul Chlamydiei, boala poate fi asimptotică sau poate trece drept o simplă infecție urinară.

Tratament:

Tratamentul pentru Gonoree este indicat de medicul ginecolog și constă în administrarea de antibiotice.

În cazul unei diagnosticări precoce, boala nu prezintă complicații iar tratamentul este de scurtă durată.

Netratarea bolii duce la complicații severe! Printre acestea se numără inflamația mucoasei uterine, apoi a trompelor uterine și în final a întregului pelvis, sterilitate, artrită sau chiar probleme cardiace.

La nou născuţii infectaţi de mamă, apare conjunctivita purulentă, cu riscul mare de orbire.

Deoarece Gonoreea poate să nu prezinte simptome, controlul medical și analizele medicale regulate sunt esențiale pentru a pune în evidenţă prezenţa bacteriei în organism şi permit instituirea urgentă a tratamentului!